Palvelut yrityksille

Suunnittelemme teemoistamme  kokemuksellisia luentoja, työpajoja ja kursseja yrityksille sekä muille ryhmille.

Kiire, työn pirstaloituminen ja keskittymiskyvyttömyys ovat työelämän keskeisiä ongelmia. Etätyöstä on tullut uusi normaali, josta toiset iloitsevat ja toiset ahdistuvat. Työyhteisöt ovat uudenlaisten haasteiden ja mahdollisuuksien äärellä, kun työtapoja joudutaan muuttamaan. Mitä tämä tarkoittaa hermostollemme, joka vastaa kaikista kokemuksistamme ja kommunikaatiostamme?

Fysioterapeutti, kehotietoisuusohjaaja ja voimavaravalmentaja Essi Nousun ohjauksessa pääset tutustumaan kokemuksellisesti kehon ja mielen jakamattomaan kokonaisuuteen sekä johdattamaan hermostoasi levolliseen tilaan.
 
Luennoilla perehdytään mm. stressin fysiologiaan ja hermostollisen säätelyn teoreettiseen taustaan.  Samalla tutustutaan siihen, miten hermostollinen säätely ja yhteisöllisyys liittyvät toisiinsa, mikä merkitys kehotuntemusten tiedostamisella on palavereiden onnistumiselle, ja miksi palautuminen ja päätöksenteko kulkevat käsi kädessä.
 
Kehollisilla harjoitteilla tutustutaan hengityksen, hitaan liikkeen ja tietoisen läsnäolon välittömiin vaikutuksiin kehon ja mielen tilassa. Yksinkertaisten, helposti omaksuttavien harjoitusten ytimessä ovat itsetuntemuksen lisääminen ja virittäytyminen ‘omalle taajuudelle’, ja samalla oman sisäisen viisauden johdatettavaksi. 
 

Essillä on vuosien tausta tietotyön sekä työtapojen kehittämisessä erilaisissa organisaatioissa, ja nykytyön kognitiiviset sekä psykososiaaliset haasteet ovat hänelle erittäin tuttuja aiheita. Oman kuormittumisen vastalääkkeiden löytyminen joogan ja hengitysharjoitusten kautta johdatti Essin lopulta työskentelemään pyskofyysisen fysioterapian ja terapeuttisen kehomielityöskentelyn parissa. Alati uteliaalla asenteella Essi tuo toiminnassaan yhteen länsimaisen tutkitun tiedon ja itämaisten kehomielitraditioiden yhtymäkohtia kehollisesti ymmärrettävällä ja oivalluttavalla tavalla.

Esimerkkejä palveluista

 Kokemukselliset luennot 45-60 min, esim:
  • Hermosto haluaa lomalle – keskiössä palautuminen ja vireystilan itsesäätely
  • Töissä kotona omassa kehossa – keskiössä etätyö ja yhteisöllisyyden edellytykset hermostollisen säätelyn näkökulmasta
Työpajat 120 min, esim:
  • Palautumispaja – hermostollisen itsesäätelyn perusteita
  • Zen-mieli ja itsensäjohdattamisen taito – itsetuntemuksen kasvattaminen ja voimaantuminen kehotietoisuuden kautta
Yksittäiset tunnit ja stressinpurkuryhmät:
  • Lepotauko 60 min – helppoja kehollisia palautumisharjoituksia
  • Sointukylpy 60 min – ohjattu rentoutumishetki äänimaljojen avustuksella
  • Kurssit 6-10x 75-90 min – kerran viikossa kokoontuva ryhmä; teemoitetut tunnit
 
Ota yhteyttä ja pyydä tarjous: essi(at)visitpeace.fi

Asiakkaalta:
”Halusimme tarjota työyhteisöllemme rentoutumista kuormittavan ja henkisesti raskaan arjen keskellä. Kehon kautta joulurauhaan -palautumistuokio oli siihen erinomainen valinta. Tuokio oli herättelevä monella tapaa, ja toimi mainiosti myös etänä isommalle porukalle. Essin rauhallinen ääni johdatti lempeästi aistimaan kehon tuntemuksia, eikä vaatinut liikaa videon seuraamista. Kehon liikkeiden kautta myös mielen tärkeys ja läsnäolon merkitys korostui. Tunnin jälkeen oli erittäin ihana ja rauhallinen olo, ja mikä parasta – hetkeä pystyi jatkamaan suoraan omassa kotona, jos siltä tuntui.”
Liiku Ry

Vastaavia hetkiä sekä itsesäätelyn oivalluksia ovat päässeet kokemaan mm. useat työyhteisöt julkishallinnosta, Mieli ry, Ilmarinen, Helsinki Marketing, Attractive.ai, Suomen Pakolaisapu ry, Lapinlahden Lähde Oy sekä useat yksityiset ryhmät.