Huomaatko käyväsi jatkuvasti ylikierroksilla? Tuntuuko hengittäminen vaikealta? Ahdistaako? Kärsitkö kivuista tai selittämättömistä oireista, joille ei ole löytynyt elimellistä syytä? Haluatko parantaa untasi, keskittymiskykyäsi ja jaksamistasi – tai oletko kiinnostunut ymmärtämään kehon ja mielen toiminnallisia yhteyksiä tarkemmin?

Mielenrauha ja kehon tasapaino

Mielenrauhaksi kutsun tilaa, jossa ihminen on sinut itsensä ja elämäntilanteensa kanssa. Mieltä ei voi erottaa kehosta, ja siten mielen tila on aina yhteydessä kehon tilaan. Mielenrauhan tilassa hermoston parasympaattisen osan on helpompi aktivoitua ja tällöin kehon omat korjaus- ja elpymisprosessit voivat toimia optimaalisesti. Toisaalta kehoa rauhoittamalla myös mieli rauhoittuu. Näin mielenrauhan tila ja kehon fysiologiset prosessit muodostavat jakamattoman kokonaisuuden.

Arjen stressitekijät – fyysiset, henkiset, sosiaaliset tai tapakulttuurin aiheuttamat – saavat meidät unohtamaan, että pääsy tällaiseen levolliseen tilaan ei välttämättä aina vaadi lomaa, rahaa tai radikaalia elämänmuutosta. Kyse on yleensä pienistä muutoksista ja hienosäädöistä, jotka auttavat helpottamaan oloamme, pysymään läsnä hetkessä ja kokemaan elämää täydesti. Parasta on, että matkan voi aloittaa heti – ja mitä useammin vierailet kohteessa, sitä helpommin pääset sinne kerta kerran jälkeen palaamaan. Voi olla, että joskus ihastut siihen niin, että muutat sinne asumaan!

Aloita matkasuunnitelmasi täältä >>