Hengittävät sointukylvyt

HUOM. kevätkaudella 2024 ei järjestetä säännöllisiä Sointukylpyjä. Yksittäisistä tilaisuuksista saat tiedon tilaamalla uutiskirjeen sivun alalaidasta, sekä tältä sivulta. Jos haluat tilata Sointukylvyn kaveriporukalle tai työyhteisölle, ota yhteyttä sähköpostitse essi(at)visitpeace.fi.

Näissä sointukylpytuokioissa siirrymme hiljalleen tekemisen tilasta olemisen ja vastaanottamisen tilaan. Päivän tohinat saavat jäädä taakse, kun laskeudumme lattialle, hellitämme jännityksistä ja antaudumme hengityksen ja harmonisten äänten aalloille.

Äänimaljojen vibroakustinen eli värähtelyyn ja kuultuun ääneen perustuva vaikutus voidaan tuntea kehon ja mielen tasoilla syvänä rentoutumisena. Soittoon yhdistyy hetkeksi sanallinen rentoutusohjaus, joka saattelee kokemaan tilan tuntua omassa kehossa ja löytämään luonnollista, tasapainoista hengitystä.

Aloitamme tutustumalla maljoihin ja muihin instrumentteihin, jonka jälkeen teemme muutaman kehon jännityksiä vapauttavan harjoituksen. Tämän jälkeen asettaudumme mukavasti makuulle vilttien alle ja sallimme itsemme olla vain.

Ohjaajana toimii psykofyysiseen työskentelyyn suuntautunut fysioterapeutti, joogaopettaja ja voimavaravalmentaja  Essi Nousu. Sointukylvyssä käytetään Peter Hess® -terapiamaljoja sekä joitakin muita lempeästi soivia instrumentteja, kuten koshi-kelloja. Äänimaljarentoutus sopii kaikille, joilla ei ole esteitä olla mukana konserteissa.