PhysioPilates - joustoa ja vakautta kehoon

Aika: tiistaisin 18.8. – 6.10.2020 klo 17:30 – 19:00
Paikka: Visit Peace -keskus, Lapinlahdenpolku 8, B-rappu. Huom: mikäli koronatilanteeseen liittyen tulee uusia kokoontumisrajoituksia, voidaan tunnit muuttaa etäohjattaviksi.
Hinta: 160€ (8 x 90 min)
Maksuksi käyvät myös Smartum, ePassi, Edenred ja Eazybreak -liikuntaedut.
Ilmoittautuminen sitovasti 12.8. mennessä: essi(at)visitpeace.fi
Early  bird -etu 31.7. mennessä ilmoittautuneille: 30 min henkilökohtainen fysioterapeuttinen konsultaatio kurssin yhteydessä (arvo 40€).
 
Mistä on kyse?
 
PhysioPilates-harjoitusten taustalla on Joseph Pilateksen (1883-1967) lanseeraama kehonhallintamenetelmä, jonka tavoitteena on kehittää erityisesti voimaa ja liikkuvuutta. PhysioPilates on tästä menetelmästä sovellus, jossa harjoitteluun on yhdistetty fysioterapeuttinen näkökulma ja ohjaajana toimii PhysioPilates-koulutuksen saanut fysioterapeutti. Harjoittelussa sovelletaan pilateksen perusperiaatteita yksilöllisiä tarpeita ja rajoitteita huomioiden. Pienryhmässä henkilökohtainen ohjaus ja avustaminen on mahdollista.
 
Visit Peacen PhysioPilates-kurssilla pääset tutustumaan pilates-tyyppisen kehonhallinnan perusperiaatteisiin laajemmassa kontekstissa, johon yhdistyvät näkökulmat mm. joogasta ja kokemuksellisesta liikkeestä. Saat hyviä vinkkejä kotiharjoitteluun sekä omaan kehonhuoltoon. Tämän lisäksi opit mm.
  • faskioiden eli sidekudosten merkityksestä kehon liikkuvuudelle, voimansiirrolle ja nestekierrolle
  • “ydintuen” vaikutuksesta selän hyvinvointiin
  • hengityksen yhteydestä kehon toimintoihin ja ryhtiin
  • hermoston ja aistitiedon merkityksestä kokonaisvaltaiselle kehonhallinnalle ja tasapainolle
  • nestekierron merkityksestä koko kehon hyvinvoinnille.
Kun aineenvaihdunta alkaa elpyä ja tuki liikkeeseen löytyä oikeista paikoista, alkavat myös erilaiset asentoperäiset vaivat hellittää. Harjoittelu on omiaan myös tasapainottamaan kehoa, jossa on syystä tai toisesta toispuoleisuutta (esim. leikkauksen tai loukkaantumisen seurauksena). Teemme helppoja harjoitteita liikkuvuuden ja asentotasapainon parantamiseksi sekä keskivartalon tuen ja kehon “voimalinjojen” vahvistamiseksi. Et tarvitse aiempaa kokemusta, mutta kurssilta voivat oppia uutta myös kehonhallintaan jo perehtyneetkin. Kurssi on suunniteltu peruskuntoisille, normaalin arkisen toimintakyvyn omaaville aikuisille. Mikäli sinulla on suurempia liikkumisen rajoitteita, olethan yhteydessä niin voidaan yhdessä pohtia sinulle sopivaa harjoitusmuotoa!
 
Teemme harjoitteita seisten, istuen ja makuulla, avojaloin tai sukkasillaan. Varauduthan joustavin vaattein. Alustat ja muut tarvikkeet löytyvät tilasta, sinun tarvitsee vain saapua paikalle!

Ohjaajana toimii fysioterapeutti, jooga- ja PhysioPilatesohjaaja Essi Nousu. Pienryhmään mahtuu 7 osallistujaa. 
 

Lämpimästi tervetuloa!