Palautumispajat

Ajankohdat ja teemat: 

Sunnuntai 29.1. klo 15:00-17:00 – Kohti vapaata hengitystä  **TÄYNNÄ**
Sunnuntai 26.2. klo 15:00-17:00 – Jännityksestä rentouteen **TÄYNNÄ**
Sunnuntai 19.3. klo 15:00-17:00  – Tukea ja tilaa
Sunnuntai 23.4. klo 15:00-17:00 – Rajat ja reviiri 
**TÄYNNÄ**

Paikka: Visit Peace -tila, Lapinlahdenpolku 8 (Lapinlahden sairaalan päärakennus, B-rappu)

Hinta: 38€/ paja (sis. alv 10 %), maksu tilisiirrolla ennakkoon tai kortilla paikan päällä. Maksuksi käyvät myös liikuntaedut (ePassi, Edenred ja Smartum). Mikäli haluat osallistua Palautumispajan lisäksi saman illan sointukylpyyn, saat sointukylvystä 8€ alennuksen (huom. ilmoittaudu tässä tapauksessa molempiin samalla).

Ilmoittautuminen: Sitova ilmoittautuminen viimeistään saman viikon keskiviikkona sähköpostitse essi(at)visitpeace.fi (ilmoita samalla puhelinnumerosi, josta sinut saa kiinni kiireellisissä asioissa). Voit myös ilmoittautua useampaan pajaan. Saat ilmoittautumisen jälkeen pienen ennakkokyselyn sekä maksutiedot ja tarkemmat saapumisohjeet. Ryhmään otetaan max 6 hlöä.

Jos käyt ylikierroksilla, tämä pysähtymistuokio on sinua varten!

Hermosto yhdistää kehon ja mielen jakamattomaksi kokonaisuudeksi, minkä vuoksi pitkittyneen stressin vaikutukset voivat olla hyvin moninaiset. Ylikuormitus saattaa hiipiä elämäämme salakavalasti, ja havahdumme siihen usein vasta erilaisten kehollisten tai mielen oireiden myötä: ahdistus, masennus ja paniikkioireet tuntuvat kehossa yhtälailla kuin kivut, kireydet ja uupumus. Myös univaikeudet, keskittymiskyvyttömyys ja ärtyneisyys ovat tyypillisiä stressioireita.

Onneksemme meillä on sisäänrakennettuja keinoja vaikuttaa vireystilaamme ja olotilaamme, ja sitä kautta hyvinvointiimme. Näissä käytännönläheisissä Palautumispajoissa pääset tutustumaan psykofyysiseen itsehoitoon ja palauttelemaan elimistöäsi ja mieltäsi levolliseen tilaan. Teemme erilaisia kehotietoisuus- ja rentoutumisharjoitteita mm. hengityksen ja lempeän liikkeen avulla – istuen, seisten ja selinmakuulla. Käytämme aisteja, mielikuvia ja tietoista läsnäoloa löytääksemme tapoja tehdä olomme mukavammaksi käsilläolevassa hetkessä. Jokaisessa pajassa on varattu aikaa myös reflektoinnille ja keskustelulle.
 
Ohjaajana toimii psykofyysiseen työskentelyyn erikoistunut fysioterapeutti, joogaopettaja ja voimavaravalmentaja Essi Nousu.
 
“Essin Palautumispajasta sai hyviä ja helposti toteutettavia harjoituksia sekä tietoa liittyen rentoutumiseen. Essi on selkeä ja helposti lähestyttävä ohjaaja, joka tekee työtä ammattitaidolla ja tutkittuun tietoon perustuen. Suosittelen lämpimästi!” -Netta-

Lisää osallistujien palautteita voit lukea täältä.

 
Käytännön asioita:
  • Palautumispajan harjoitukset sopivat kaikille, jotka voivat arjessaan liikkua ja toimia normaalisti. Mikäli sinulla on terveydellisiä tai liikkumisen rajoitteita, tai olet raskaana, otathan yhteyttä niin keskustellaan harjoitusten soveltumisesta sinulle. Suuri osa liikeharjoituksista tehdään selinmakuulla.
  • Minimiosallistujamäärä pajaan on 4 hlöä, minkä vuoksi ilmoittautuminen on sitova. Jos sairastut tai sinulle tulee ylivoimainen este, voit antaa paikkasi jollekulle tutullesi. Pienryhmään mahtuu max 6 osallistujaa.
  • Varauduthan joustavin vaattein, joissa on helppo hengittää ja liikkua. Tila on lämmin, mutta villasukat ja lämmin kerrospukeutuminen auttavat säätelemään oloa mukavaksi. Tarvittavat alustat ja välineet löytyvät paikan päältä, mutta voit halutessasi ottaa mukaasi myös oman kokopitkän jooga-alustan ja viltin, jos mieluummin käytät omiasi.
  • Saavuthan paikalle vain tartuntatautioireettomana. Kiinnitämme erityistä huomiota sekä omaan että tilan ja tarvikkeiden hygieniaan, ja toivomme myös kaikkien asiakkaiden huomioivat peruskäytännöt, kuten käsienpesun paikalle saapuessa.
  • Otathan matalalla kynnyksellä yhteyttä, mikäli sinulle nousee kysymyksiä tilaisuudesta, tiloistamme tai palveluistamme.

Sydämellisesti tervetuloa lepuuttelemaan hermojasi Lapinlahden seesteiseen miljööseen!