Palautumispajat

HUOM. kevätkaudella 2024 ei järjestetä säännöllisiä Palautumispajoja. Yksittäisistä tilaisuuksista saat tiedon tilaamalla uutiskirjeen sivun alalaidasta, sekä tältä sivulta. Jos haluat tilata Palautumispajan kaveriporukalle tai työyhteisölle, ota yhteyttä sähköpostitse essi(at)visitpeace.fi.

Jos käyt ylikierroksilla, tämä pysähtymistuokio on sinua varten!

Hermosto yhdistää kehon ja mielen jakamattomaksi kokonaisuudeksi, minkä vuoksi pitkittyneen stressin vaikutukset voivat olla hyvin moninaiset. Ylikuormitus saattaa hiipiä elämäämme salakavalasti, ja havahdumme siihen usein vasta erilaisten kehollisten tai mielen oireiden myötä: ahdistus, masennus ja paniikkioireet tuntuvat kehossa yhtälailla kuin kivut, kireydet ja uupumus. Myös univaikeudet, keskittymiskyvyttömyys ja ärtyneisyys ovat tyypillisiä stressioireita.

Onneksemme meillä on sisäänrakennettuja keinoja vaikuttaa vireystilaamme ja olotilaamme, ja sitä kautta hyvinvointiimme. Näissä käytännönläheisissä Palautumispajoissa pääset tutustumaan psykofyysiseen itsehoitoon ja palauttelemaan elimistöäsi ja mieltäsi levolliseen tilaan. Teemme erilaisia kehotietoisuus- ja rentoutumisharjoitteita mm. hengityksen ja lempeän liikkeen avulla – istuen, seisten ja selinmakuulla. Käytämme aisteja, mielikuvia ja tietoista läsnäoloa löytääksemme tapoja tehdä olomme mukavammaksi käsilläolevassa hetkessä. Aikaa varataan myös reflektoinnille ja keskustelulle.
 
Palautumispajoissa tutustutaan mm. jännityksen ja rentouden skaalaan, hengityksen helpottamiseen, tukipintojen hyödyntämiseen sekä omien rajojen ja reviirin tunnistamiseen ja käyttämiseen hyvinvointia tukevalla tavalla. Palautumispajat voivat olla lyhyitä 60-120 min kokemuksellisia tuokioita tai päivän, parin mittaisia kursseja.
 
Ohjaajana toimii psykofyysiseen työskentelyyn erikoistunut fysioterapeutti, joogaopettaja ja voimavaravalmentaja Essi Nousu.
 
“Essin Palautumispajasta sai hyviä ja helposti toteutettavia harjoituksia sekä tietoa liittyen rentoutumiseen. Essi on selkeä ja helposti lähestyttävä ohjaaja, joka tekee työtä ammattitaidolla ja tutkittuun tietoon perustuen. Suosittelen lämpimästi!” -Netta-

Lisää osallistujien palautteita voit lukea täältä.

 
Käytännön asioita:
  • Palautumispajan harjoitukset sopivat kaikille, jotka voivat arjessaan liikkua ja toimia normaalisti. Mikäli sinulla on terveydellisiä tai liikkumisen rajoitteita, tai olet raskaana, otathan yhteyttä niin keskustellaan harjoitusten soveltumisesta sinulle. Suuri osa liikeharjoituksista tehdään selinmakuulla.
  • Varauduthan joustavin vaattein, joissa on helppo hengittää ja liikkua. Villasukat ja lämmin kerrospukeutuminen auttavat säätelemään oloa mukavaksi. Tarvittavat alustat ja välineet löytyvät paikan päältä, mutta voit halutessasi ottaa mukaasi myös oman kokopitkän jooga-alustan ja viltin, jos mieluummin käytät omiasi.