Kehon kautta mielenrauhaan -stressinpurkuryhmät

HUOM: Seuraava ryhmä on suunnitteilla alkavaksi lokakuussa (todennäköisesti maanantaisin klo 17:30-19:00) – ilmoittaudu jonotuslistalle sähköpostitse essi (at) visitpeace.fi, niin saat ehdotuksen paikasta heti aikataulun vahvistuttua!

Palautumistaidot haltuun omassa arjessa

Kurssijakson aikana saat monipuolisesti työkaluja arkeesi stressinhallintaan ja säännölliseen palautumiseen. Samalla jokaviikkoinen tuokio mahdollistaa tehokkaan irtioton arjesta omaa hermolepoa varten ja voimaannuttaa sinua pitämään huolta itsestäsi. Tätä tarkoitusta varten jokainen tapaaminen kestää 90 min, mikä antaa hermostolle tarpeeksi aikaa levollisen tilan saavuttamiseen. 

Harjoitukset sopivat kaikille, jotka pystyvät arjessaan liikkumaan ja toimimaan normaalisti. Liikkeet ovat lempeitä, mutta suuri osa niistä tehdään selinmakuulla, joten mikäli sinulla on tähän liittyviä rajoitteita, tai muita arkeesi merkittävästi vaikuttavia kehon- tai mielenterveyden haasteita, olethan yhteydessä ohjaajaan ennen ilmoittautumista mukaan. 

Ohjaajana toimii fysioterapeutti, joogaopettaja ja voimavaravalmentaja Essi Nousu. 

Mitä ryhmässä tapahtuu?

Pitkittyneen stressin oireet, kuten väsymys, alakulo, ahdistuneisuus, ärtyneisyys, keskittymiskyvyn puute, unihäiriöt ja erilaiset fyysiset vaivat voivat ilmetä eriasteisina ja hiipiä salakavalasti uudeksi “normaaliksi” olotilaksi. Merkkejä voi olla vaikea havaita ajoissa, kun keho tottuu ylikierroksille pikku hiljaa.

Stressinpurkuryhmässä totutamme kehoa systemaattisesti levolliseen olotilaan, jossa palautuminen ja elpyminen voivat alkaa. Tällöin kehon omat korjaus-, puhdistamis-, uudistamis- ja säätelymekanismit pääsevät taas toimimaan tarkoituksenmukaisesti, millä on tärkeä vaikutuksensa koko terveyteemme ja toimintakykyymme. Mielenrauha löytyy kehon kautta. 
 

Jakson aikana havainnoimme suhdettamme itseemme, ympäristöömme, muihin ihmisiin sekä tapoihimme reagoida, ajatella ja toimia. Etsimme yhdessä, mutta itsenäisesti tietä oman tasapainon ja tyytyväisyyden äärelle. Ennen kaikkea tutustumme kehon ja mielen jakamattomaan kokonaisuuteen, ja harjoitamme luontaista hermostonsäätelykykyämme tutkituin ja toimiviksi todetuin keinoin.

Perehdymme mm. seuraaviin teemoihin:

  • Hengityksen tasapainottava voima
  • Jännityksen, rentouden ja jänteyden tunnistaminen
  • Tuen löytäminen ja vastaanottaminen
  • Tietoisen läsnäolon vaikutus kokemukseemme
  • Asennon, liikkeen, hengityksen ja tunnetilan yhteys
  • Oma tila ja rajat
  • Aistit ja ääni osana kehonkokemusta
  • Irtipäästämisen ilo – kuinka hellittää liiallisesta kontrollintarpeesta ja sallia elämänvirtaus.

Näihin tutustumme ensisijaisesti kehollisten harjoitusten kautta, mutta teemme myös pohdintatehtäviä ja sivuamme harjoitusten teoreettista taustaa. Teemme harjoituksia rauhallisessa tahdissa makuulla, istuen ja seisten. Yhteinen reflektointi auttaa kohti uusia oivalluksia. Psykofyysisestä harjoittelusta voit lukea lisää Hermolepoa -blogista.

Varauduthan joustavin vaattein ja villasukin sekä omin muistiinpanovälinein. On suositeltavaa ottaa kurssin ajaksi käyttöön päiväkirja, johon voi jäsentää kokemuksiaan kirjoittamalla ja piirtämällä.

Lämpimästi tervetuloa elpymään ja voimaantumaan!

LÄHIRYHMÄ Helsingissä

Aika: Tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin

Paikka: Visit Peace -tila, Lapinlahdenpolku 8 (Lapinlahden sairaalan päärakennus, B-rappu)

Hinta: Hinta riippuu kurssin pituudesta ja se ilmoitetaan aikataulun vahvistuessa.
Kurssin voi maksaa myös sähköisillä SmartumPay, ePassi, Edenred tai Eazybreak.

Varaa paikkasi: 

Ilmoittautumiset ohjaajalle sähköpostitse: essi (at) visitpeace.fi. Ennen kurssia osallistujat saavat myös pienen ennakkokyselyn ja tarkemmat ohjeet kurssille osallistumiseen.  Ryhmään otetaan max 6 henkilöä ja se toteutuu, kun osallistujia on vähintään viisi. 

Erityistä lähiryhmästä: 

Lähiryhmä toimii erityisesti sinulle, joka kaipaat seesteistä tilaa rauhoittumiseen kodin ulkopuolelta sekä fyysisiä kohtaamisia ihmisten kanssa. Levollisuutta huokuva tilamme Lapinlahden sairaalapuiston rauhoittavassa miljöössä maadoittaa sinut rentoutumisen äärelle jo paikalle saapuessasi. Sään salliessa saatamme tehdä osan harjoituksista tilaamme ympäröivässä puistossa, ja hyödynnämme mahdollisuutta pari-/ ryhmäharjoituksiin hygienia- ja turvaväliohjeistuksia noudattaen. Paikan päältä löytyvät kaikki tarvittavat välineet, sinun tarvitsee vain saapua paikalle. Teetä ja suklaata on myös aina saatavilla. Ohjaajan läsnäolo mahdollistaa henkilökohtaisen avustamisen ja keskusteluja ennen ja jälkeen tunnin.

Huolehdimme tilalla tehostetusti hygieniasta: pyyhimme pinnat ja välineet aina käytön jälkeen ja tuuletamme säännöllisesti. Pyydämme myös asiakkaitamme huolehtimaan yleisestä hygieniasta asianmukaisesti ja tulemaan paikalle tartuntatautioireettomana. Maskia suosittelemme käytettäväksi tilaan saapuessa siltä varalta, että eteis- ja pukuhuonetiloissa on useampi henkilö yhtä aikaa. Harjoitusten aikana emme kuitenkaan pääsääntöisesti käytä näitä suojaimia vapaan hengityksen ja sujuvan vuorovaikutuksen mahdollistamiseksi. Huomaathan, että mikäli koronatilanteen vuoksi tulee uusia kokoontumisrajoituksia, osa tunneista voidaan siirtää etäohjattaviksi tai kurssia saatetaan joutua siirtämään. Tässä tapauksessa ilmoittautuneisiin otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti.

PS: HALUATKO KURSSIN YHTEYTEEN FIRSTBEAT-HYVINVOINTIVALMENNUKSEN?

Lisätarjouksena ryhmään osallistuville Firstbeat-hyvinvointivalmennus -20%. Lue lisää tästä stressin ja palautumisen tasapainon mittaamisesta täältä >>.