Kehon kautta mielenrauhaan -stressinpurkuryhmät syyskaudella 2020

Syyskaudella järjestämme Helsingissä kaksi peräkkäistä 8 kertaa kokoontuvaa pienryhmää. Voit osallistua joko toiseen jaksoista, tai ilmoittautua kerralla molempiin. Ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja niihin mahtuu max 6 osallistujaa kuhunkin. Jakson aikana saat monipuolisesti työkaluja arkeesi stressinhallintaa ja säännöllistä palautumista varten. Samalla jokaviikkoinen tuokio seesteisessä tilassamme mahdollistaa tehokkaan minibreikin arjesta omaa hermolepoa varten.

Aika: maanantaisin klo 17:30 – 19:00
1. jakso: 17.8. – 5.10. (ilmoittautuminen 12.8. mennessä; early bird -etu 31.7. asti)
2. jakso 26.10. – 14.12. (ilmoittautuminen 21.10. mennessä; early bird -etu 30.9. asti)

Paikka: Visit Peace -keskus, Lapinlahdenpolku 8, B-rappu. Huom: mikäli koronatilanteeseen liittyen tulee uusia kokoontumisrajoituksia, voidaan tunnit muuttaa etäohjattaviksi.

Hinta: 200€/ jakso
Jos jatkat 1. jakson jälkeen 2. jaksolle, saat -20% alennuksen 2. jakson hinnasta. Maksuksi käyvät myös Smartum, ePassi, Edenred ja Eazybreak -liikuntaedut. 

Ilmoittautuminen: Sitova ilmoitautuminen sähköpostitse osoitteeseen essi(at)visitpeace.fi (ks. päivämäärät yllä). Ilmoittautumisen yhteydessä saat pienen ennakkokyselyn sekä tarkemmat ohjeet ja maksutiedot.
Early bird -etu: Jos ilmoittaudut hyvissä ajoin (ks. päivämäärät yllä), saat 30 min henkilökohtaisen konsultaation jakson yhteyteen (arvo 40€).

Lisätarjouksena ryhmään osallistuville Firstbeat-hyvinvointivalmennus -20%. Voit esim. halutessasi hyödyntää mahdollisuutta mittauttaa stressin ja palautumisen tasapainosi ennen ja jälkeen jakson. Lue lisää täältä>>

Mistä on kyse?

Pitkittyneen stressin oireet, kuten väsymys, alakulo, ahdistuneisuus, ärtyneisyys, keskittymiskyvyn puute, unihäiriöt ja erilaiset fyysiset vaivat voivat ilmetä eriasteisina ja hiipiä salakavalasti uudeksi “normaaliksi” olotilaksi. Merkkejä voi olla vaikea havaita ajoissa, kun keho tottuu ylikierroksille pikku hiljaa. 

Stressinpurkuryhmässä totutamme kehoa systemaattisesti levolliseen olotilaan, jossa palautuminen ja elpyminen voivat alkaa. Tällöin kehon omat korjaus-, puhdistamis-, uudistamis- ja säätelymekanismit pääsevät taas toimimaan tarkoituksenmukaisesti, millä on tärkeä vaikutuksensa terveyteemme ja toimintakykyymme.
 

Jakson aikana havainnoimme suhdettamme itseemme, ympäristöömme, muihin ihmisiin sekä tapoihimme reagoida, ajatella ja toimia. Etsimme yhdessä, mutta itsenäisesti tietä oman tasapainon ja tyytyväisyyden äärelle. Ennen kaikkea tutustumme kehon ja mielen jakamattomaan kokonaisuuteen, ja harjoitamme luontaista hermostonsäätelykykyämme tutkituin ja toimiviksi todetuin keinoin.

Perehdymme mm. seuraaviin teemoihin:
– Hengityksen tasapainottava voima
– Tietoisen läsnäolon vaikutus kokemukseemme
– Oma tila ja rajat
– Aistit ja ääni osana kehonkokemusta
– Asennon, liikkeen, hengityksen ja tunnetilan yhteys
– Tuen löytäminen ja vastaanottaminen
– Irtipäästämisen ilo – kuinka hellittää liiallisesta kontrollintarpeesta ja sallia elämänvirtaus.

Näihin tutustumme niin teoriatiedon kuin kognitiivisten ja kehollisten harjoitusten kautta. Teemme harjoituksia rauhallisessa tahdissa makuulla, istuen ja seisten. Pienryhmä mahdollistaa henkilökohtaisen ohjauksen, ja yhteinen reflektointi auttaa kohti uusia oivalluksia. Ryhmästä riippuen myös pari- ja ryhmäharjoitukset ovat mahdollisia. Pääosin saat kuitenkin rauhoittua oman kokemuksesi äärelle. Kaikki tarvitsemasi tarvikkeet löytyvät paikan päältä – sinun tarvitsee vain saapua paikalle. Varauduthan joustavin vaattein ja villasukin sekä omin muistiinpanovälinein. On suositeltavaa ottaa kurssin ajaksi käyttöön päiväkirja, johon voi jäsentää kokemuksiaan kirjoittamalla ja piirtämällä.

Ohjaajana toimii fysioterapeutti, kehotietoisuusohjaaja ja voimavaravalmentaja Essi Nousu. 

Lämpimästi tervetuloa elpymään ja voimaantumaan!