Kehon kautta mielenrauhaan -stressinpurkuryhmät kevätkaudella 2021

Kevätkaudella sinulla on mahdollisuus osallistua joko etäryhmään, lähiryhmään tai molempiin näistä peräkkäisitä ryhmistä. HUOM. paikkoja molempiin ryhmiin on rajallisesti ja ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

ETÄRYHMÄ keskiviikkoisin 3.3.-21.4. klo 17:30 >>
LÄHIRYHMÄ maanantaisin 26.4.-14.6. klo 17:30 >>
(Seuraamme koronatilanteen kehittymistä ja lykkäämme lähiryhmän aloitusta tarvittaessa.)

Kurssijakson aikana saat monipuolisesti työkaluja arkeesi stressinhallintaan ja säännölliseen palautumiseen. Samalla jokaviikkoinen tuokio mahdollistaa tehokkaan irtioton arjesta omaa hermolepoa varten ja voimaannuttaa sinua pitämään huolta itsestäsi. Tätä tarkoitusta varten jokainen tapaaminen kestää 90 min, mikä antaa hermostolle tarpeeksi aikaa levollisen tilan saavuttamiseen. 

Harjoitukset sopivat kaikille, jotka pystyvät arjessaan liikkumaan ja toimimaan normaalisti. Liikkeet ovat lempeitä, mutta suuri osa niistä tehdään selinmakuulla, joten mikäli sinulla on tähän liittyviä rajoitteita, tai muita arkeesi merkittävästi vaikuttavia kehon- tai mielenterveyden haasteita, olethan yhteydessä ohjaajaan ennen ilmoittautumista mukaan. 

Ohjaajana toimii fysioterapeutti, joogaopettaja ja voimavaravalmentaja Essi Nousu. 

Mitä on kyse?

Pitkittyneen stressin oireet, kuten väsymys, alakulo, ahdistuneisuus, ärtyneisyys, keskittymiskyvyn puute, unihäiriöt ja erilaiset fyysiset vaivat voivat ilmetä eriasteisina ja hiipiä salakavalasti uudeksi “normaaliksi” olotilaksi. Merkkejä voi olla vaikea havaita ajoissa, kun keho tottuu ylikierroksille pikku hiljaa.

Stressinpurkuryhmässä totutamme kehoa systemaattisesti levolliseen olotilaan, jossa palautuminen ja elpyminen voivat alkaa. Tällöin kehon omat korjaus-, puhdistamis-, uudistamis- ja säätelymekanismit pääsevät taas toimimaan tarkoituksenmukaisesti, millä on tärkeä vaikutuksensa koko terveyteemme ja toimintakykyymme. Mielenrauha löytyy kehon kautta. 
 

Jakson aikana havainnoimme suhdettamme itseemme, ympäristöömme, muihin ihmisiin sekä tapoihimme reagoida, ajatella ja toimia. Etsimme yhdessä, mutta itsenäisesti tietä oman tasapainon ja tyytyväisyyden äärelle. Ennen kaikkea tutustumme kehon ja mielen jakamattomaan kokonaisuuteen, ja harjoitamme luontaista hermostonsäätelykykyämme tutkituin ja toimiviksi todetuin keinoin.

Perehdymme mm. seuraaviin teemoihin:

  • Hengityksen tasapainottava voima
  • Jännityksen, rentouden ja jänteyden tunnistaminen
  • Tuen löytäminen ja vastaanottaminen
  • Tietoisen läsnäolon vaikutus kokemukseemme
  • Asennon, liikkeen, hengityksen ja tunnetilan yhteys
  • Oma tila ja rajat
  • Aistit ja ääni osana kehonkokemusta
  • Irtipäästämisen ilo – kuinka hellittää liiallisesta kontrollintarpeesta ja sallia elämänvirtaus.

Näihin tutustumme ensisijaisesti kehollisten harjoitusten kautta, mutta teemme myös pohdintatehtäviä ja sivuamme harjoitusten teoreettista taustaa. Teemme harjoituksia rauhallisessa tahdissa makuulla, istuen ja seisten. Yhteinen reflektointi auttaa kohti uusia oivalluksia. 

Lähiryhmässä (ryhmästä riippuen) myös pari- ja ryhmäharjoitukset ovat mahdollisia. Pääosin saat kuitenkin rauhoittua oman kokemuksesi äärelle. Varauduthan joustavin vaattein ja villasukin sekä omin muistiinpanovälinein. On suositeltavaa ottaa kurssin ajaksi käyttöön päiväkirja, johon voi jäsentää kokemuksiaan kirjoittamalla ja piirtämällä.

Lämpimästi tervetuloa elpymään ja voimaantumaan!

ETÄRYHMÄ keskiviikkoisin 3.3. - 21.4.

Aika: Keskiviikkoisin 3.3. – 21.4. klo 17:30 – 19:00

Paikka: Verkossa, Zoom

Hinta: 160€/ jakso (8 x 90 min)
Kurssin voi maksaa myös sähköisillä SmartumPay, ePassi, Edenred tai Eazybreak -liikuntaeduilla – tässä tapauksessa ilmoittaudu sähköpostitse essi(at)visitpeace.fi, niin saat tarkemmat ohjeet.

Varaa paikkasi 27.2. mennessä:
Ryhmään otetaan max 8 henkilöä ja se toteutuu, kun osallistujia on vähintään viisi. Varaa paikkasi maksamalla kurssi Holvi-verkkokaupassa. Saat tämän jälkeen sähköpostiisi kuitin ja Zoom-linkin tapaamisia varten. Ennen kurssia osallistujat saavat myös pienen ennakkokyselyn ja tarkemmat ohjeet kurssille osallistumiseen.

Erityistä etäryhmästä: 
Etäryhmässäkin ryhmäkoko on rajallinen, jotta voimme pitää tapaamiset vuorovaikutuksellisina ja luoda vertaistukea edistävän ilmapiirin. Etäryhmien erityispiirteenä on, että osallistujalla on kokonaisvastuu omasta harjoituksestaan, kun ohjaaja ei ole samalla tavoin käytettävissä henkilökohtaiseen avustamiseen, kuin lähiryhmässä. Näin ollen on tärkeää, että huomioit mahdolliset rajoitteet osallistumiselle ja otat rohkeasti yhteyttä, mikäli jokin asia tilanteessasi arveluttaa. Toisaalta omassa tilassasi voit täysin rauhassa keskittyä omiin sisäisiin kokemuksiisi, ja luoda itsellesi juuri sellaiset olosuhteet harjoitukselle, kuin haluat.

Harjoitusta varten tarvitset tietokoneen, padin tai puhelimen (suosittelen isompaa ruutua), toimivan verkkoyhteyden sekä rauhallisen tilan, jossa mahdut liikkumaan lattialla ja hyödyntämään myös seinäpintaa. Lisäksi tarvitset mielellään hieman kitkaisen, kokopitkän jooga-/jumppa-alustan, viltin ja joustavat vaatteet. Muista kurssin aikana käytettävistä arkisista välineistä ilmoitetaan tarkemmin kurssin alussa.

LÄHIRYHMÄ maanantaisin 26.4. - 14.6.

Aika: Maanantaisin 26.4. – 14.6. klo 17:30 – 19:00

Paikka: Visit Peace -tila, Lapinlahdenpolku 8, Helsinki.

Hinta: 200€/ jakso (8 x 90 min)
Jos jatkat etäryhmästä lähiryhmään, saat -20% alennuksen 2. kurssijakson hinnasta. Kurssin varausmaksun jälkeisen loppuosan voi maksaa myös Smartum, ePassi, Edenred ja Eazybreak -liikuntaeduilla – ota tässä tapauksessa yhteyttä: essi(at)visitpeace.fi.

Varaa paikkasi 18.4. mennessä:
Ryhmään otetaan max 6 henkilöä ja se toteutuu, kun osallistujia on vähintään viisi. Varaa paikkasi maksamalla varausmaksu (25€) Holvi-verkkokaupassa tai ilmoittaudu sähköpostitse essi(at)visitpeace.fi, jolloin saat laskun varausmaksusta.

Early bird -etu: Jos ilmoittaudut viimeistään 5.4., saat 30 min henkilökohtaisen konsultaation jakson yhteyteen (arvo 40€).

Erityistä lähiryhmästä:
Lähiryhmä toimii erityisesti sinulle, joka kaipaat seesteistä tilaa rauhoittumiseen kodin ulkopuolelta sekä fyysisiä kohtaamisia ihmisten kanssa. Levollisuutta huokuva tilamme Lapinlahden sairaalapuiston rauhoittavassa miljöössä maadoittaa sinut rentoutumisen äärelle jo paikalle saapuessasi. Sään salliessa saatamme tehdä osan harjoituksista vehreässä puistossa, ja hyödynnämme mahdollisuutta pari-/ ryhmäharjoituksiin hygienia- ja turvaväliohjeistuksia noudattaen. Tilalla on kaikki tarvittavat välineet, sinun tarvitsee vain saapua paikalle. Teetä ja suklaata on myös aina saatavilla. Ohjaajan läsnäolo mahdollistaa henkilökohtaisen avustamisen ja keskusteluja ennen ja jälkeen tunnin.

Huomaathan, että mikäli koronatilanteen vuoksi tulee uusia kokoontumisrajoituksia, osa tunneista voidaan siirtää etäohjattaviksi tai kurssia saatetaan joutua siirtämään. Tässä tapauksessa ilmoittautuneisiin otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti. Noudatamme ajankohtaisia hygieniasuosituksia ja ehdotamme maskien käyttöä mahdollisuuksien mukaan muulloin kuin harjoitusten aikana. Tunnille tullaan vain oireettomana.

PS: HALUATKO KURSSIN YHTEYTEEN FIRSTBEAT-HYVINVOINTIVALMENNUKSEN?

Lisätarjouksena ryhmään osallistuville Firstbeat-hyvinvointivalmennus -20%. Lue lisää tästä stressin ja palautumisen tasapainon mittaamisesta täältä >>.