Psykofyysinen fysioterapia

Psykofyysinen fysioterapia on kehotietoisuudesta lähtevää kokonaisvaltaista kuntoutusta, jonka avulla voit saada terveyttä edistävät voimavarasi käyttöön.

Tämä lähestymistapa sopii erityisesti stressiperäisten tai hermoston muutoin häiriintyneestä toiminnasta johtuvien oireiden hoitoon. Tyypillisiä syitä vastaanotolle hakeutumiseen ovat mm. 
– unihäiriöt
– ahdistus- ja paniikkioireet
– masennus
– erilaiset jännitys- ja kiputilat (jännityspäänsärky, migreeni, fibromyalgia, epäspesifi selkäkipu, jne.)
– ärtyneen suolen oireilu
– uupumus, ME-CFS, Long Covid
– hengitykseen liittyvät vaikeudet
– kognitiiviset haasteet
– kehonhahmotuksen ja -hallinnan haasteet

Psykofyysisessä fysioterapiassa huomioidaan kehon ja mielen fysiologista yhteistoimintaa ja tarjotaan kehomielelle vaihtoehtoisia tapoja toimia. Sen menetelmiin kuuluvat mm. erilaiset hengitys-, liike- ja rentoutusharjoitukset, manuaaliset käsittelyt sekä mielikuvatyöskentely. Harjoittelemme mm. säätelemään hermoston toimintaa ja siten palauttamaan kehon prosesseja kohti tasapainoa ja tarkoituksenmukaista toimintaa. Keskiössä ovat hengitys ja kehotietoisuus, joiden kautta kontaktia itseen, ympäristöön ja omiin voimavaroihin havainnoidaan ja kehitetään. Fysioterapiassa edetään aina asiakkaan voimavarojen mukaisesti ja niitä kunnioittaen.

Hermolepoa-blogista voit lukea lisää psykofyysisestä lähestymistavasta fysioterapiassa.

 

HINNAT:
Vastaanottokäynti 60 min – 83 € (varaathan ensikäyntiin aikaa 75 min, hinta on sama)
Vastaanottokäynti 90 min – 109 €

Huomaathan, että hinnat ovat voimassa Visit Peace -keskuksessa Lapinlahden Lähteellä. Tarvittaessa voimme sopia tapaamisen myös muualle, jolloin hinnasta sovitaan erikseen (kotikäynteihin lisätään matkakulut). Fysioterapiassa alv on 0%.