HUOM: Ohjaus- ja valmennuspalvelut sekä Firstbeat-hyvinvointianalyysit on mahdollista toteuttaa myös etäyhteyksin.

Mitä teemme?

Stressiperäinen oirehtiminen on aikamme suurimpia toimintakyvyn lannistajia. Uupumus, masennus ja ahdistuneisuus tuovat mukanaan unioireita, vatsaongelmia, erilaisia fyysisiä kipuja ja jännityksiä, joiden hoitaminen vaatii syvällisempää otetta, kuin pelkkää oireiden lääkintää. Ylikuormittumista voi olla vaikea tunnistaa, sillä se hiipii usein salakavalasti kehoomme ja ilmenee epämääräisinä oireina. Kehon tasapainoa voivat järkyttää myös sairaudet ja muut fyysiset traumat, joiden jälkeen saatamme joutua tutustumaan itseemme aivan uudelta kantilta.

Visit Peace -keskuksessa olemme keskittyneet vahvistamaan toimintakykyä ja voimavaroja kokonaisvaltaisesti. Käyttämämme menetelmät auttavat palauttamaan kehoa tilaan, jossa sen omat korjausprosessit pääsevät parhaiten toimintaan. Keskiössä on vireystilan hermostollinen säätely, erityisesti parasympaattisen eli palautumista edistävän hermoston osan aktivoiminen. Terveen toimintakyvyn edistämiseen kytkeytyvät mm.

 • Läsnäolo ja kehotietoisuus
 • Tasapainoinen hengitys
 • Selkärangan ja nivelten liikkuvuus
 • Sopivasti valpas sensoriikka ja tarkoituksenmukainen kehonhallinta/ lihastyö
 • Sidekudoskalvojen toiminta
 • Nestekierron tehokkuus
 • Itsetuntemukseen ja elämänhallintaan liittyvät tekijät

Tarjoamme sinulle erilaisia vaihtoehtoja tutustua itseesi ja mahdollisuuksia voimaannuttaviin
oivalluksiin kohtaamisissamme:

Pyskofyysinen fysioterapia soveltuu kuntoutusmuotona erityisesti stressiperäisten oireiden, kuten ahdistuksen, masennuksen, unettomuuden ja uupumuksen hoitoon. Siitä on hyötyä myös kroonisten kiputilojen, jännityksen sekä erilaisten kehon hahmotusongelmien hoidossa. Pyskofyysiseen fysioterapiaan kuuluvat mm. erilaiset hengitys-, liike- ja rentoutusohjaukset, manuaaliset käsittelyt sekä mielikuvaharjoitukset.

Psykofyysisessä fysioterapiassa huomioidaan kehon ja mielen fysiologista yhteistoimintaa ja tarjotaan kehomielelle vaihtoehtoisia tapoja toimia. Harjoittelemme mm. säätelemään hermoston toimintaa ja siten palauttamaan kehon prosesseja kohti tasapainoa ja tarkoituksenmukaista toimintaa. Keskiössä ovat hengitys ja kehotietoisuus, joiden kautta kontaktia itseen, ympäristöön ja omiin voimavaroihin havainnoidaan ja kehitetään. 

Vastaanottokäynti 60 min – 83€ (varaathan ensikäyntiin aikaa 75 min, hinta on sama)
Vastaanottokäynti 90 min – 109€

Varaa aika Essille >>

Kehon asento- ja pehmytkudosperäisiä jumeja ja vaivoja hoidamme ja ehkäisemme fysioterapeuttisesti mm. manuaalisilla käsittelyillä ja liikeharjoituksin. Manuaalisessa terapiassa käytetään esimerkiksi klassista hierontaa, nivelmobilisaatiota, faskiaalista käsittelyä ja kraniosakraalitekniikoita. Liikeharjoituksilla pyritään erityisesti kehonhallinnan ja koordinaation vahvistamiseen ja sitä kautta kiputilojen hoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Vastaanotolla käymme läpi myös itsehoitoharjoitteita ja keskustelemme muista terveyttä ja hyvinvointia tukevista tekijöistä.

Fysioterapian pohjalla on aina kokonaisvaltainen lähestymistapa, jossa huomioidaan ihminen kokonaisuutena, erottamatta kehoa, mieltä, ympäristöä ja elinvoimaa. 

Vastaanottokäynti 60 min – 83€ (varaathan ensikäyntiin aikaa 75 min, hinta on sama)
Vastaanottokäynti 90 min – 109€
Vastaanottokäynti 45 min – 62€
Rentouttava koko vartalon sidekudoshieronta (perustuu Kajava-terapiaan) 90 min – 109€
Hermostoa rauhoittava kraniosakraalihoito 75 min – 83€. Min. 5x sarjana à 78€.

Varaa aika Essille >>

 

 

Käytössämme on Firstbeat-mittausmenetelmä, jonka avulla kehon kuormitusta ja palautumista voidaan tarkastella visuaalisen raportin avulla. Analyysi perustuu sydämen sykevälivaihtelun mittaukseen kolmen vuorokauden seurannassa. Mittauksen tulokset käydään läpi yhdessä valmentajan (fysioterapeutti) kanssa, jolloin saat konkreettisia vinkkejä oman hyvinvointisi edistämiseksi. Voit katsoa videon Firstbeat-hyvinvointivalmennuksesta täältä.

Saat mittalaitteen ja ohjeet postissa, ja laite palautetaan palautuskuoressa takaisin. Varaamme mittauksen aloitustapaamisen yhteydessä valmiiksi palauteajan (n. 45 min), jolloin käymme tulokset läpi yhdessä ja saat vinkkejä kuormituksen ja palautumisen tasapainottamiseen. Koko prosessi voidaan hoitaa etäyhteyksin.

Aloitustapaaminen, mittaus, tulosten analysointi ja valmennustapaaminen – 194 €

Aloitustapaaminen, mittaus, tulosten analysointi ja yhteinen valmennustapaaminen pariskunnalle – 330 €

Mittaus + raportti ilman valmennusta – 126€

Osta mittaus verkkokaupastamme >>

 

Voimavaravalmennuksen tarkoituksena on auttaa sinua löytämään itsestäsi uusia ulottuvuuksia ja piilevää potentiaalia haastavien elämäntilanteiden ratkaisemiseksi tai elämän suunnan kirkastamiseksi tavoitteellisella otteella. Näissä valmennuksissa yhdistellään erilaisia kognitiivisia, kehollisia ja mentaalisia harjoitteita coachauksesta, NLP:stä, mindfulnessista, joogasta, positiivisesta psykologiasta ja psykofyysisestä hengitysterapiasta ammentaen. 

Alkutapaamisessa kartoitamme ensin nykytilanteen ja asetamme selkeän tavoitteen valmennukselle, sekä sovimme valmennuksen pituudesta alustavasti. Tätä seuraavilla kerroilla seuraamme muutoksen aikaansaamista ja teemme tarvittavia korjausliikkeitä. Voit itse päättää valmennuksen päättymisestä milloin vain, kun koet olevasi siihen valmis.

Valmennuksen aloitustapaaminen 90 min – 124€
Seuraavat tapaamiset 93€/h
4 X 60 min sarja 340€
(Hinnat sis. alv 24%)

Varaa aika Essille >>

Varaa aika Anna-Helenalle >>
Lue lisää: www.mielenmuusa.fi

 

 

Ratkaisukeskeisessä lyhytterapiassa hyödynnetään psykoterapeuttisia metodeja ja keskitytään löytämään itsestä voimavaroja, vahvuuksia ja eteenpäin suuntaavia ratkaisuja haasteellisiin elämäntilanteisiin, kriiseihin, muutostarpeisiin, jumeihin, ongelmiin, ahdistukseen, jaksamishaasteisiin, vaikeisiin valintatilanteisiin yms. Lyhytterapian avulla voi myös käsitellä tunteitaan ja ihmissuhdehaasteita, ja kehittää omaa itsetuntemustaan tai pohtia elämänsä suuntaa.

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on matalan kynnyksen keskusteluterapiaa, jonne voi itse tulla, kun kaipaa muutosta tai ratkaisuja elämäntilanteeseensa tai olotilaansa. Lyhytterapiaan ei tarvita lääkärin lähetettä eikä diagnoosia – pikemminkin lyhytterapian tarkoituksena on tukea jaksamisessa, ennaltaehkäistä mielenterveyden haasteita ja tukea hyvinvointia, ratkaista kriisitilanteita yms. niin, että terapian tarve vähenee, eikä diagnooseja ehkä tarvitakaan. Lyhytterapia sopii myös matalan kynnyksen tueksi ja avuksi siinä vaiheessa, kun tarve psykoterapiaan on olemassa, mutta psykoterapiaan pääsyä joutuu vielä odottamaan.

Anna-Helena Saariaho ottaa vastaan asiakkaita muutamana päivänä kuukaudessa Visit Peace -tilassa sekä etäyhteyksin. 

Harjoittelijahintainen lyhytterapiakäynti 60 min (5/2022-9/2023) – 40€

Varaa aika Anna-Helenalle >>
Lue lisää: www.mielenmuusa.fi

Yksityiselle pienryhmälle (kaveriporukat tai vast.) voidaan räätälöidä toiveiden mukainen tuokio esim. palautumisen tai kehonhallinnan parissa.

Tilaustunti yksityiselle pienryhmälle Visit Peace -toimitilassa 90 min (3-6 hlölle) – 150€ (sis alv 10%)

Tunti on mahdollista järjestää myös asiakkaan varaamassa paikassa PK-seudulla. Pyydä tässä tapauksessa tarjous – hinta riippuu osallistujien määrästä, tarvittavista tarvikkeista sekä mahdollisista matkakuluista.

Ota yhteyttä sopiaksemme tarkemmin: essi(at)visitpeace.fi.

 

Suunnittelemme teemoistamme  kokemuksellisia luentoja, työpajoja ja kursseja yrityksille sekä muille ryhmille. 

Esimerkkejä aiheista:

 • Hermosto haluaa lomalle (kuinka stressi vaikuttaa meihin ja miten huolehtia palautumisesta arjessa)
 • Töissä kotona omassa kehossa (kehollinen näkökulma yhteisöllisyyteen etätöissä)
 • Zen-mieli ja itsensä johdattamisen taito (kuinka löytää koti omasta kehosta ja johtaa itseään sisäisen kuuntelun kautta)
 • Jooga itsehoitomenetelmänä

Lue lisää täältä ja pyydä tarjous: essi(at)visitpeace.fi.

Huomaathan, että nämä hinnat ovat voimassa Visit Peace -keskuksessa Lapinlahden Lähteellä. Tarvittaessa voimme sopia tapaamisen myös muualle, jolloin hinnasta sovitaan erikseen (kotikäynteihin lisätään matkakulut).

Filosofiamme

Kehomielemme on samaan aikaan hyvin monimutkainen ja kuitenkin yksinkertainen kokonaisuus. Kulttuurissamme vallalla olevat hoitokäytännöt perustuvat pitkälti biomekaaniseen ajatteluun, jossa kehon osia tarkastellaan erillisinä osasina, pyrkien korjaamaan, korvaamaan tai poistamaan rikkinäisiä tai haitallisesti toimivia kohtia. Holistisessa, psykofyysisessä ja ympäristön huomioivassa lähestymistavassa ihmistä katsotaan kokonaisuutena ja osana fyysistä, sosiaalista ja kulttuurista ympäristöään.

Moni asia vaikuttaa hyvinvointiimme ja terveyteemme. Sairauden, kipujen ja vaivojen syyt ovat usein monimutkaisempia, kuin vain yhden kehonosan paikallinen vaurio. Jos hoidamme vain oireita, emme paranna ”juurisyytä”, ja ongelma pulpahtaa pintaan joko uudelleen samassa paikassa tai toisenlaisena vaivana toisaalla. Kehomme normaaliin toimintaan kuuluvat erilaiset korjaus-, puhdistamis-, uudistamis- ja säätelymekanismit, joiden avulla keho pysyy terveenä ja toimintakykyisenä. Valitettavan usein oma elämäntapamme, valintamme ja ympäristömme haittaavat näiden mekanismien normaalia toimintaa. Ajaudumme krooniseen stressitilaan, mikä on monien fyysisten sairauksien ja mielen ongelmien laukaisija.

Paranemisen, elpymisen ja ylipäätään hyvinvointimme perustana on kehon – tai oikeammin kehomielen – tasapainoinen ja joustava toiminta, johon pystymme erilaisin keinoin itse vaikuttamaan. Mitä tietoisemmiksi tulemme kehomme ja mielemme toiminnasta, sitä paremmat edellytykset meillä on tarjota itsellemme vaihtoehtoisia, hyvinvointiamme palvelevia toimintatapoja.

Näistä teemoista voit lukea lisää Hermolepoa-blogista.