Palautumispajat stressaantuneille

Psykofyysistä harjoittelua on mahdollisuus kokeilla myös yksittäisissä Palautumispajoissa, joita järjestetään pienryhmässä Helsingin Lapinlahden Lähteen toimitilassamme tai Zoomin välityksellä etänä. Tietoa syyskauden 2022 Palautumispajoista tulee tälle sivulle syksymmällä.

 

Jos käyt ylikierroksilla, tämä pysähtymistuokio on sinua varten! 
Hermosto yhdistää kehon ja mielen jakamattomaksi kokonaisuudeksi, minkä vuoksi pitkittyneen stressin vaikutukset voivat olla hyvin moninaiset. Ylikuormitus saattaa hiipiä elämäämme salakavalasti, ja havahdumme siihen usein vasta erilaisten kehollisten tai mielen oireiden myötä: ahdistus, masennus ja paniikkioireet tuntuvat kehossa yhtälailla kuin kivut, kireydet ja uupumus.
 
Onneksemme meillä on sisäänrakennettuja keinoja vaikuttaa vireystilaamme ja olotilaamme, ja sitä kautta hyvinvointiimme. Näissä käytännönläheisissä Palautumispajoissa pääset tutustumaan psykofyysiseen itsehoitoon ja palauttelemaan elimistöäsi ja mieltäsi levolliseen tilaan. Teemme erilaisia kehotietoisuus- ja rentoutumisharjoitteita mm. hengityksen ja lempeän liikkeen avulla istuen, seisten ja selinmakuulla. Käytämme aisteja, mielikuvia ja tietoista läsnäoloa löytääksemme tapoja tehdä olomme mukavammaksi käsilläolevassa hetkessä. Jokaisessa pajassa on varattu aikaa myös reflektoinnille ja keskustelulle.
 
Ohjaajana toimii fysioterapeutti, kehotietoisuusohjaaja ja voimavaravalmentaja Essi Nousu. Hänen lähestymistapansa hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistämisessä on holistinen ja psykofyysinen, mikä tarkoittaa kehon ja mielen ymmärtämistä kokonaisuutena sekä osana ympäristöään.
 
“Essin Palautumispajasta sai hyviä ja helposti toteutettavia harjoituksia sekä tietoa liittyen rentoutumiseen. Essi on selkeä ja helposti lähestyttävä ohjaaja, joka tekee työtä ammattitaidolla ja tutkittuun tietoon perustuen. Suosittelen lämpimästi!” -Netta-
Lisää osallistujien palautteita voit lukea täältä.
 
Sydämellisesti tervetuloa lepuuttelemaan hermoja linjoille tai Lapinlahteen!
 
 
Pajojen teemat ja aikataulu:
Ilmoitetaan syksymmällä.
 
 
Hinnat ja maksutavat:
Ilmoitetaan syksymmällä.
 
 
Käytännön asioita:
  • Palautumispajan harjoitukset sopivat kaikille, jotka voivat arjessaan liikkua ja toimia normaalisti. Mikäli sinulla on terveydellisiä tai liikkumisen rajoitteita, tai olet raskaana, otathan yhteyttä niin keskustellaan harjoitusten soveltumisesta sinulle. Suuri osa liikeharjoituksista tehdään selinmakuulla.
  • Minimiosallistujamäärä pajaan on 4 hlöä, minkä vuoksi ilmoittautuminen on sitova. Jos sairastut tai sinulle tulee ylivoimainen este, voit antaa paikkasi jollekulle tutullesi. Huomioithan, että Lapinlahden lähiryhmään mahtuu max 6 osallistujaa.
  • Varauduthan joustavin vaattein ja muistiinpanovälinein. Lapinlahden tilassa käytössäsi on kaikki tarvttavat välineet. Etäpajaan osallistuessa käytössäsi olisi hyvä  olla kokopitkä jooga-/jumppa-alusta, mutta harjoituksia voi tehdä myös tukevalla matolla tai viltin päällä. Saat tarkemmat osallistumisohjeet sekä pienen ennakkokyselyn erillisessä sähköpostissa ennen pajaa.
  • LÄHIRYHMÄ: Saavuthan paikalle vain tartuntatautioireettomana. Kiinnitämme erityistä huomiota sekä omaan että tilan ja tarvikkeiden hygieniaan, ja toivomme myös kaikkien asiakkaiden huomioivat peruskäytännöt, kuten käsienpesun paikalle saapuessa.
  • Otathan matalalla kynnyksellä yhteyttä, mikäli sinulle nousee kysymyksiä tilaisuudesta, tiloistamme tai palveluistamme!