Kotona omassa kehossa -päivä 14.8.2022

Aika: 
Sunnuntaina 14.8.2022 klo 10:30 – 16:30
Paikka: Visit Peace -tila, Lapinlahdenpolku 8 (Lapinlahden sairaalan päärakennus, B-rappu)
Hinta: 98€ (sis alv 10%)
Maksuksi käyvät myös Smartum, ePassi, Edenred ja Eazybreak -liikuntaedut.
Ilmoittautuminen sitovasti 3.8. mennessä: essi(at)visitpeace.fi.
Pienryhmään mahtuu 6 hlöä. Ilmoittautumisen jälkeen saat pienen ennakkokyselyn ja maksuohjeet.

Tie mielenrauhaan käy kehon kautta. Mieli laukkaa mielellään menneisyydessä ja tulevaisuudessa – vatvoen, murehtien, harmitellen, häveten, jännittäen, ahdistuen tai odottaen – ja saa kehonkin kierroksille tai lamaantumaan, jännittymään, kipuilemaan ja uupumaan. Keho on tässä ja nyt – reittinä laskeutua läsnä olevaan hetkeen. Kun kotoudumme tietoisesti kehokotiimme tunnustelemaan, ihmettelemään ja vastaanottamaan uteliaana elämän kokemusta, voimme löytää spontaanin levollisuuden tilan. Kun olemme kehoissamme virittäytyneet käsillä olevaan hetkeen, olemme myös valppaampia kuulemaan tarpeitamme sekä toimimaan selkeydestä ja luovuudesta käsin. Havainnointi, oppiminen ja oivaltaminen mahdollistuvat. Sopuisa läsnäolo itsemme kanssa heijastuu vuorovaikutukseemme ympäristön kanssa. Kun huolehdimme omasta hyvinvoinnistamme, saamme voimavaroja myös muiden tukemiseen. Kun hahmotamme omia voimavarojamme, osaamme säädellä ja hyödyntää niitä paremmin arjessamme. Kun toimimme seesteisestä keskuksestamme käsin, olemme “oikeassa paikassa oikeaan aikaan”.
 
Päivän sisältö

Tämän sunnuntaipäivän vietämme lempeän itsetutkiskelun äärellä kauniin kesäisen puistomaiseman sylissä. Päivän aikana herkistämme kehotietoisuuttamme ja tutustumme erilaisiin itsesäätelyn tapoihin. Tutkimme liikkeen laadun ja olotilan laadun yhteyttä. Siirrymme tekemisen tilasta olemisen tilaan. Saat pienen annoksen teoriaa ja runsaasti kokemuksellista oppimista oman kehosi kautta – sellaista, josta voit ammentaa omassa arjessasi keinoja mm. rauhoittumiseen, keskittymiseen ja hedelmälliseen vuorovaikutukseen.

  • Hahmotamme ihmiskehossa elämisen piirteitä mielen ja kehon maailmoista käsin tarkasteltuna.
  • Tutustumme kolmeen liikkeen laatuun, joiden avulla löydämme uusia ulottuvuuksia liikkumisen ja olemisen keveyteen niin fyysisellä kuin mentaalisella tasolla. 
  • Harjoittelemme liikkumaan tietoisesti jänteyden ja rentouden tilan jatkumolla turhista jännityksistä hellittäen.
  • Harjoitamme kykyämme palata tasapainoisen hengityksen äärelle.
  • Hiljennymme aistimaan ja opimme suuntaamaan huomiotamme ja keskittymistämme.
  • Harjaannutamme tietoisen rentoutumisen taitoa aktiivisesti ja passiivisesti.
 Alustava aikataulu:
10:15 Tervetuloa teelle/ smoothielle ja asettautumaan
10:30 – 12:30  Tutustumista, taustoitusta ja kehollinen harjoitus
12:30 – 13:30 Lounas (omakustanteisesti Lapinlahden Lähteellä tai lähistöllä)
13:30 – 15:00 Kehollinen harjoitus (sään salliessa osittain ulkona)
15:00 – 15:15 Tauko
15:15 – 16:30 Kehollinen harjoitus, loppurentoutus ja loppukeskustelu.
Päivän aikana on tarjolla teetä, hedelmiä ja muuta pikkupurtavaa. Omat eväät voi myös ottaa mukaan, mutta huomaathan, että tilassa ei ole jääkaappia eikä lämmitysmahdollisuutta.
 
Harjoituksia tehdään istuen, seisten ja lattialla makoillen – sään salliessa osa tehdään ulkona puistossa. Harjoitukset ovat lempeitä ja sopivat kaikille, jotka voivat arjessaan liikkua ja toimia normaalisti ja pääsevät omin avuin alas lattialle ja sieltä ylös. Jos olet raskaana tai sinulla on joitakin erityisiä rajoitteita, otathan yhteyttä etukäteen selvittääksesi harjoitusten soveltuvuuden kohdallasi. 
 

Ohjaajana toimii psykofyysiseen työskentelyyn suuntautunut fysioterapeutti, joogaopettaja ja voimavaravalmentaja Essi Nousu.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Käytännön asioita
  • Minimiosallistujamäärä päivän toteutumiseksi on 4 hlöä, minkä vuoksi ilmoittautuminen on sitova. Jos sinulle tulee ylivoimainen este, voit antaa paikkasi jollekulle tutullesi.
  • Lapinlahden tilassamme käytössäsi on kaikki tarvittavat välineet, mutta voit toki halutessasi ottaa mukaan oman alustan ja viltin. Tunneille kannattaa varustautua joustavin vaattein ja villasukin. Saat tarkemmat osallistumisohjeet sekä pienen ennakkokyselyn erillisessä sähköpostissa ennen tilaisuutta.
  • Saavuthan paikalle vain tartuntatautioireettomana. Kiinnitämme erityistä huomiota sekä omaan että tilan ja tarvikkeiden hygieniaan, ja toivomme myös kaikkien asiakkaiden huomioivat peruskäytännöt, kuten käsienpesun paikalle saapuessa.
  • Otathan matalalla kynnyksellä yhteyttä, mikäli sinulle nousee kysymyksiä tilaisuudesta, tiloistamme tai palveluistamme!