Harjoittele kotona

Kun lähdemme harjoittamaan uusia tapoja käyttää kehojamme, on tärkeää kiinnittää huomiota säännöllisyyteen. Vaikka tekisit vain pienen harjoituksen päivittäin, hermostosi tottuu uuteen malliin, ja pikkuhiljaa esimerkiksi hartioiden ja selän rentouttaminen alkaakin tapahtua ihan automaatiolla arjen eri tilanteissa. 

Alta löydät yksinkertaisia kotiharjoituksia, joiden tarkoituksena on helpottaa oloasi kotona omassa kehossa. Lisää harjoituksia saat osallistumalla ryhmiin tai varaamalla ajan yksityisvastaanotolle, joka mahdollistaa henkilökohtaisemman ohjauksen.

Kehon skannaus istuen

Sallitko itsellesi vartin tauon kierrosten laskemiseen ja olon rauhoittamiseen? Silloin voit kokeilla esimerkiksi tällaista kehotietoisuusharjoitusta istuen tai seisten. 

Rauhoittavia hengitysharjoituksia

Hengitys on yksi avain hermostolliseen itsesäätelyyn. Näillä yksinkertaisilla hengitysharjoituksilla voit laskea kierroksia ja lievittää stressiä.

"Alkuliiketanssi"

Tämä harjoitus voi toimia mm. eräänlaisena dynaamisena palautumisharjoituksena, joskin sillä on monia muitakin psykofyysisiä vaikutuksia, jotka seuraavat sensoriikan ja kehotietoisuuden harjoittamisesta. Psykofyysisestä harjoittelusta voit lukea lisää Hermolepoa-blogista.

Silmäjumppaa ruututyöläiselle

Jos työsi pitää sisällään runsasta ruuduntuijotamista, voit hyötyä tästä silmiä elvyttävästä taukojumpasta, joka on suunnattu perusterveille silmille.

Puhdistavia hengitysharjiotuksia

Tässäpä muutama hengitysharjoitus keuhkojen terveyden edistämiseksi. Hengitysharjoituksia kannattaa tehdä maltillisesti, jotta oma luonnollinen hengitys ei häiriinny. Tarkoituksenmukaiseen “annosteluun” vaikuttaa aina oma terveydentila ja elämäntilanne. Ota siis yhteyttä saadaksesi yksilöllistä ohjausta, tai tarkista tilanteeseesi perehtyneeltä fysioterapeutilta.