Jännittäjät matkalla mielenrauhaan -pienryhmä 17.5.-14.6.

Aika: Maanantaisin 17.5. – 14.6. klo 17:30-19:15 (5 x)
Paikka: Visit Peace -tila, Lapinlahden Lähde
Hinta: 135€/ kurssi (5x)

Kurssin voi maksaa myös sähköisillä SmartumPay, ePassi, Edenred tai Eazybreak -liikuntaeduilla.

Sitovat ilmoittautumiset 12.5. mennessä sähköpostitse: essi(at)visitpeace.fi.
HUOM. Pienryhmään otetaan 5 osallistujaa ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Tunnistatko itsessäsi jännittäjän?

Jännitys voi liittyä esimerkiksi sosiaalisiin tilanteisiin, yleiseen huolestuneisuuteen tai taipumukseen stressaantua tilanteissa, joissa asiat eivät suju omien toiveiden mukaisesti. Pitkittynyt stressi voi niinikään tuottaa kehoon kroonistuneen jännityksen. Jännitys on aina koko kehon tila, ja sen helpottamiseen tarvitaan kehollista tiedostamista ja itsesäätelytaitoja.
 
Harjoittele turvallisesti pienryhmässä
Tällä viiden työpajan minikurssilla tutustutaan kokemuksellisesti jännityksen yksilölliseen ilmenemiseen omassa kehomielessä, ja harjoitellaan tapoja, joilla jännitystä voi purkaa. Teemme erilaisia psykofyysisiä harjoitteita, joiden avulla tutkimme jännityksen ja rentouden skaalaa kehossa, opettelemme rauhoittavia hengitystekniikoita, tutustumme tietoisesti mielenliikkeisiimme ja opettelemme kohtaamaan itsessämme tapahtuvia ilmiöitä myötätuntoisesti. Voit lukea psykofyysisestä harjoittelusta ja kehotietoisuudesta lisää Hermolepoa-blogista.
 
Saat kurssilta ymmärrystä autonomisen hermoston toiminnasta ja itsesäätelyn mahdollisuuksista, sekä käytännön työkaluja omaan arkeesi sovellettavaksi. Hyödynnämme pienryhmän mahdollistamaa turvallista vertaisilmapiiriä vuorovaikutuksellisissa harjoituksissa, ilman paineita tai pakkoa.
 

Harjoituksia teemme makuulla, istuen ja seisten  – varauduthan joustavin vaattein, jotka sallivat sinun liikkua ja hengittää vapaasti. Hyvällä säällä voimme tehdä harjoituksia myös ulkona Lapinlahden kauniissa puistomiljöössä.

Ohjaajana toimii fysioterapeutti, joogaopettaja ja voimavaravalmentaja Essi Nousu.

Käytännön asioita

Huolehdimme tilalla tehostetusti hygieniasta: pyyhimme pinnat ja välineet aina käytön jälkeen ja tuuletamme säännöllisesti. Pyydämme myös asiakkaitamme huolehtimaan käsihygieniasta asianmukaisesti ja tulemaan paikalle tartuntatautioireettomana. Maskia suosittelemme käytettäväksi tilaan saapuessa siltä varalta, että eteis- ja pukuhuonetiloissa on useampi henkilö yhtä aikaa. Harjoitusten aikana emme kuitenkaan pääsääntöisesti käytä näitä suojaimia vapaan hengityksen ja sanattoman vuorovaikutuksen mahdollistamiseksi. Paikan päältä löytyvät alustat, viltit ja muut tarvikkeet – sinun tarvitsee vain saapua paikalle. Voit toki halutessasi tuoda oman kokopitkän jooga-alustan ja viltin, mikäli mieluummin käytät omiasi. 

Mikäli sinulla on liikkumiseen tai paikallaanolemiseen liittyviä rajoitteita, tai jokin sellainen kehon- tai mielenterveyteen liittyvä seikka, joka haittaa merkittävästi arkista toimintakykyäsi, olethan yhteydessä ohjaajaan selvittääksesi kurssin soveltuvuutta itsellesi. Myös muissa kurssiin liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä: essi(at)visitpeace.fi, 045 662 0005.

 
Ilmoittaudu 12.5. mennessä sähköpostitse essi(at)visitpeace.fi. Saat tämän jälkeen pienen ennakkokyselyn ja tarkemmat ohjeet. Ilmoittautuminen pienryhmään on sitova, maksu peritään kuitenkin vasta, kun ryhmän toteutuminen vahvistuu.
 
Lämpimästi tervetuloa mukaan!